Dublin - Irska - program putovanja 4 dana

Termin putovanja: 23.04. - 26.04. 2008.
Dublin - Wicklow Mountains- Glendalough - Powerscourt

Odmorite se u glavnom gradu Irske – Dublinu, metropoli prepunoj prirodnih ljepota, tradicije i piva te razgledajte bogatu arhitekturu iz razdoblja vladavine kralja Georgea. Sam grad smjestio se na rijeci Liffey koja ga dijeli na sjeverni i južni dio. Dublin je iznenađujuća mješavina tradicionalnoga i suvremenoga, kozmopolitskoga i lokalnoga, prepun znamenitosti i zanimljivih detalja. Simboli Irske su trolisna djetelina shammrock i sv. Patrick. Dan Sv.Patrika slavi se 17.ožujka.To je irski nacionalni blagdan u spomen na sveca koji je donio kršćanstvo na tlo Irske. Ne zaboravimo! U Dublinu je rođen James Joyce, koji je napustio voljenu Irsku te živio u brojnim eurospkim gradovima, među kojima je i Pula.

PROGRAM

 • 1. DAN, 23.04. : ZADAR - DUBLIN
  Susret u zračnoj luci Zadar u 19:00. Let u 21:05 prema Dublinu. Po dolasku na aerodrom u 22:55 transfer do hotela autobusom. Smještaj. Noćenje.
 • 2. DAN, 24.04.: WICKLOW - GLENDALOUGHPOWERSCOURT
  Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet kroz Wicklow Mountains do Glendalougha gdje se nalaze ostaci samostana kojeg je u 6.stoljeću osnovao sv. Kevin. Ručak u pubu (fakultativno). Povratak prema Dublinu uz posjet imanju Powerscourt  - poznati “Garden of Ireland”, najpoznatije imanje i vrtovi u Irskoj koji predstavljanju tipičan primjer aristokratskih vrtova iz 19 stoljeća. Na 1000 ha izložene su statue u grčko - talijanskom stilu, japanski vrtovi,...Razgled kuće i vrtova. Povratak u hotel. Noćenje.
 • 3. DAN, 25.04. : DUBLIN
  Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled Dublina u pratnji stručnog vodiča, panoramski razgled grada, park Phoenix, poznata pivorara Guinness koja se proteže se usred Dublina, a izvozi u više od 120 zemalja. Proslave dana smrti sv. Patricka, sveca zaštitnika Irske, nezamislive su bez potoka te guste i hranjive tekućine, katedrala St. Patrick, Trinity college u kojem je sačuvana Book of Kellsa koja spada među najstarije zapise na irskom, bogato ukrašena kopija Evanđelja iz 8. stoljeća), zatim ulica O’Conell, preko gregorijanskog trga Fitz William kroz trgovačku ulicu Grafton. Popodne slobodno za kupovinu i samostalno razgledavanje. Predlažemo posjet dublinskom ZOO vrtu, Irish Music Hall of Fame-u, Ceolu (centar tradicionalne irske glazbe), The Old Jameson Distillery, nekom od dublinskih muzeja. Popnite se na The Chimney i pogledajte panoramu. Svakako iskoristite mogućnost shoppinga u Grafton Street. Za večernji program predlažemo posjet jednom od irskih pubova i irskih noćnih klubova. Noćenje.
 • 4. DAN, 26.04.: DUBLIN - ZADAR
  Rano ustajanje, doručak, transfer do aerodroma. Avion polijeće u 09:25. Dolazak u Zadar u 13:15.

CIJENA ARANŽMANA ZA MINIMUM 20 PUTNIKA 2.750,00 kn

Cijena programa uključuje:
smještaj u Dublinu u hotelu*** na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, poludnevni razgled Dublina, cjelodnevni izlet u Glendalough, Powerscourt and Wicklow, lokalne vodiče za oba izleta, sve transfere, stručnog agencijskog pratitelja, organizaciju putovanja.

Doplate:
Jednokrevetna soba 675,00 kn Ručak u pubu 17 EUR

Cijena ne uključuje:
ulaznice za Glendalough 6 EUR, Powerscourt 10 EUR, Trinity College 9 EUR, i ostale objekte koji nisu navedeni u programu.

Važna napomena:
Putovanje je predviđeno s aviokompanijom Ryanair zbog pogodnih uvjeta leta iz Zadra, kao i zbog povoljne cijene. Trenutna cijena povratne karte u navedenom terminu je do 120 EUR i uključuje naknadu za prtljagu. Način plaćanja: prema dogovoru

NA VRH STRANICE